Život poslije Lionela Messija

Era nove "desetke" na Nou Campu je počela majstorijom

Admin Čaušević

Posljednjih desetak godina Barcelonin dres s brojem 10 na leđima je nosio Lionel Messi. 

Messi je u ljetnom prijelaznom roku na poputno iznenađenje poslije dvije decenije napustio Barcelonu i kao slobodan igrač otišao u PSG.

Nekoliko sedmica je trajala polemika ko će naslijediti broj 10. Bilo je nekoliko kandidata, a na kraju su odlučili da čuveni broj pripadne Ansu Fatiju.

Ovaj 18-godišnjak je na teren ušao u 81. minuti, a u nadoknadi je postigao majstorski gol te najavio eru nove desetke na Nou Campu.

Fati je primio jednu loptu na 40-ak metara od protivničkog gola te preciznim udarcem sa vrha kaznenog udaraca postigao lijep gol. Pogodak pogledajte ovdje.

Iza jednog od najboljih mladih igrača današnjice protekli period je bio i više nego težak pošto je nekoliko puta bio na operacionom stolu.

Nakon gola saigrači su ga podigli u zrak baš kao što su svojevremeno radili s Messijem kada bi Argentinac postigao neki gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, poslije utakmice Fati je otišao u zagrljaj klupskom doktoru kako bi mu se zahvalio za sve urađeno u proteklom periodu. Nema sumnje da će talentovani ofanzivac biti veliko pojačanje za Barcelonu u nastavku sezone.

Podsjećanja radi, Barcelona je pobijedila Levante sa 3:0. Strijelci su još bili Memphis Depay i Luuk de Jong za izlazak iz krize.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.