Sve se dešavalo u press sali

Mourinho je poslije poraza napravio skandal, bit će onih koji će i opravdati njegov potez

Admin Čaušević

Jose Mourinho je u prošlosti poslije bolnih poraza znao kreirati situaciju gdje se gubitak utakmice stavlja u drugi plan. 

U debitantskom rimskom derbiju Mourinho je na klupi Rome upisao poraz rezultatom 3:2 u zaista fantastičnoj utakmici.

Da je portugalskom treneru teško pao poraz govore dešavanja i poslije utakmice kada je napravio skandal u sali za novinarske aktivnosti.

Naime, Mourinhu je zasmetalo način pressice kojeg je organizovao Lazio kao nominalni domaćin meča na Olimpicu.

"Želim pričati s novinarima, oni to nisu", galamio je Mourinho prema delagatu Serije A, i tom prilikom je pokazao na novinare Raia i Sky Sporta koji su bili u sali.

Delagat je tražio da novinari napuste press salu te da sovja pitanja pošalju sms porukom i to na zahtjev Lazija što je razljutilo Mourinha.

Žestoka rasprava se nastavila i u tunelu Olimpica te mixed zone. Na kraju je Mourinho otišao u svlačionicu bez izjava.

Inače, Mourinho je dao izjavu odmah poslije utakmice za vlasnike TV prava. Kazao je da njegov tim nije zaslužio poraz te je kritikovao VAR.

"Sudije u VAR sobi nisu spremene za važnost ovakve utakmice. Govorim o 2:0 za Lazio (gol Pedra iz kontre) gdje je sudija pogriješio na terenu, i VAR također."

"Dali smo sve od sebe, Laziju smo stvorili poteškoće, zaslužili smo drugi rezultat, imali smo dobru reakciju", rekao je Mourinho koji je baš kao i Luis Enrique prije nekoliko godina upisao poraz u prvom duelu protiv Lazija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.