Epski rimski derbi: Na Olimpiku istinski spektakl, nebo iznad Vječnog grada je opet plavo

Fantastičan duel Rome i Lazia

Epski rimski derbi: Na Olimpiku istinski spektakl, nebo iznad Vječnog grada je opet plavo

A. Čaušević

Lazio i Roma su u prvom ovosezonskom Derbyju della Capitale u svijet poslali sjajnu reklamu za Seriju A. 

Rimski derbi igran u okviru 6. kola italijanskog prvenstva će s punim pravom može poprimiti epitet epskog, pogotovo nakon ono što su za stotinjak minuta velike borbe pokazali fudbaleri oba tima. 

Susret sa pet golova okončan je pobjedom Lazija sa 3:2 koji tako ponovo počinje da vlada Vječnim gradom nakon što je posljednji okršaj ljutih rivala pripao Romi. 

Nebeskoplavi su furiozno ušli u utakmicu te su nakon 20 minuta igre imali čak dva gola prednosti. U 10. minuti zabio je Milinković-Savić, a nakon toga u 19 minuti mrežu trese Pedro.

Interesantno da je Pedro odlučio da proslavi gol bez obzira što je prošle sezone nosio dres svog večerašnjeg protivnika. Gol pogledajte ovdje.

Roma se u igru vratila u finišu prvog poluvremena kada je zabio Ibanez te vratio nadu Vučici da u nastavku može do pozitivnog rezultata.

Ipak, Lazio u nastavku ponovo odlazi na dva gola prednosti. Andreson je u povratničkom derbiju zabio u 63. minuti nakon što je prethodno sve odlično uradio Immobile. Lažnjake i gol pogledajte ovdje.

Međutim, Nebeskoplavi nisu imali previše vremena za predah jer u 69. minuti Roma ponovo smanjuje. Sviran je penal nadokon prekršaja nad Zaniolom, a Veretout je pogodio. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U finišu meča po nekoliko odličnih prilika na obje strane. Zaniolo je je mogao donijeti bod Romi, ali je njegov udarac sjajno odbranio 39-godišnji Reina.

Na kraju je završeno 3:2 što znači da karizmatični Jose Mourinho svoj prvi rimski derbi neće pamtiti po lijepom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

saju701
Nema vise Dzeke da vas vadi iz govana ipak je čovjek masina za golove.
4 3
Rodjeni66
Možda sudija ovaj ima korijene iz bih
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi