Mourinho je nakon utakmice na društvenim mrežama proganjao glavnog sudiju

Mourinho je nakon utakmice na društvenim mrežama proganjao glavnog sudiju

E. Škorić

Menadžer Rome Jose Mourinho vodi borbu protiv sudije Antonija Rapuana koji je jučer isključio Lorenza Pellegrinija.

Roma je nastavila da igra sjajno u Italiji i sinoć je pobijedila na Olimpicu Udinese s 1:0, te je nakon pet kola osvojila 12 bodova i zauzima četvrto mjesto, odmah iza Napolija (15) i Intera te Milana koji imaju po 13 bodova.

Gol odluke dao je Tammy Abraham u 36. minuti, a u 90. minuti je Pellegrini isključen jer je dobio drugi žuti karton zbog jednog faula.

Međutim, Mourinho smatra da se treba žaliti na ovu odluku sudije kako bi se poništio crveni karton njegovom igraču.

"Ne znam pravne mehanizme u italijanskom nogometu, ali ako se možemo žaliti, moramo pokušati", rekao je Mourinho za DAZN nakon utakmice pa je dodao:

“Mnogo sumnjam da bi neko mogao reći da je to zasluženi drugi žuti karton. Ako postoji način žalbe na ovaj karton, moramo to učiniti i dopustiti mu da igra u nedjelju".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho je nastavio svoj prosvjed na društvenim mrežama, gdje je prozvao glavnog sudiju meča s Udineseom.

"Igrati nakon poraza nikad nije lako, a ponovno pobijediti je sjajan osjećaj, čak i ako je neki momak odlučio biti glavni junak", napisao je Posebni na Instagramu i nije teško pogoditi na koga se misli.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azmoh
Ima sreće pa nije u Bosni, inače bi dobio kazne, odakle mu pravo da se žali na suđenje?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti