Trener Slobode nakon poraza u Mostaru

Žižović: Tuzla City, Borac i Zrinjski će se boriti za titulu i to je evidentno

Endin Čaušević

Fudbaleri Slobode poraženi su sinoć na gostovanju kod Zrinjskog sa 1:0 u meču 11. kola Premijer lige.

Tuzlaski klub se veoma dobro branio na sinoćnjoj utakmici, ali je Zrinjski uspio u finišu meča da dođe do pobjede.

Odlučujući trenutak desio se u 73. minuti kada je jedini pogodak na utakmici postigao Nemanja Bilbija i tako donio nova tri boda Plemićima.

Nakon meča održana je i press konferencija, a trener gostujućeg tima Mladen Žižović poručio je

"Mislim da smo dobro analizirali igru Zrinjskog i da smo u većem dijelu utakmice imali kontrolu na svim tim ubačajima koje je Zrinjski imao. Bez obzira na posjed koji su imali mislim da smo bili ravnopravan protivnik pogotovo u defanzivnom bloku. Mi nismo ekipa koja će stvoriti sedam-osam šansi pogotovo u Mostaru protiv po meni najbolje individualne ekipe u ligi. Generalno zaslužena pobjeda Zrinjskog, pritiskali su nas, dobro smo se branili, ali iz jedne situacije su došli do tri boda".

"Mi moramo tražiti bodove u utakmici gdje ćemo biti ravnopravniji u igri. Nakon ovih 11 kola niko nas pretjerano nije nadigrao. Četvrto mjesto, 16 bodova i ne znam kada je neko u bliskoj prošlosti to napravio i mi smo zadovoljni. Idemo dalje, već nam slijedi Kup. 'Fin' nam je raspored doći ćemo u šest ujutro, pa ćemo prekosutra na put u Goražde, pa u petak na put u Prijedor. Imamo mi skoro 30 igrača pa možemo stići to odigrati i ovi moji sjajni momci će to sigurno izdržati".

Osvrnuo se i na ostale ekipe.

"Tuzla City je zasluženo na prvom mjestu. Tuzla City, Borac i Zrinjski će se boriti za titulu i to je evidentno. Ispod nas su Velež i Željezničar, a bod smo iza Sarajevo. Mi imamo mladu ekipu koji se sjajno bore za svoj dres".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta nedostaje vašoj ekipi da bi se prebrodilo to što kapitulirate u odbrani iako dobro igrate većinu meča?

"Nedostaje nam jedan Jakovljević, Bilbija ili Ćorluka da napravimo taj neki iskorak. Siguran sam da će Sloboda i to moći u nekoj bliskoj budućnosti. Protiv Tuzla Cityja smo imali neke šanse koje je teže promašiti. U ovim mečevima možda jesmo izgubili tri boda, ali smo mnogo više dobili s mladim igračima koji su nakon tih mečeva sigurno bolji i iskusniji igrači", zaključio je Žižović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.