Ostat će uz klub

Milunović se povlači sa mjesta predsjednika UO Rudar Prijedora, Topić ga naslijeđuje?

Adnan Beganović

Trenutno osmoplasirana ekipa Premijer lige, Rudar iz Prijeodra, od narednog mjeseca će i službeno imati novog predsjednika.

Naime, prvi čovjek ovog kluba, Darko Milunović, odlučio se povući sa predsjedničke pozicije zbog poslovnih obaveza koje mu ne dozvoljavaju da se klupskim obavezama posveti u punom kapacitet, a o svojoj odluci obavijestio je i članove Skupštine kluba.

Ovu informaciju Milunović je potvrdio i za Sport.Sport.ba.

"Istina je, zbog obaveza koje imam ne mogu biti stoposto posvećen klubu. Obavijestio sam Skupštinu o svojoj odluci, tako da bi u narednom mjesecu i službeno Rudar trebao dobiti novog predsjednika", istakao je Milunović za SportSport.ba.

Dakle, Skupština će biti održana narednog mjeseca i na njoj će biti izabran novi predsjednik Upravnog odbora, a to će najvjerovatnije biti dosadašnji član UO, Aleksandar Topić.

Drugih promjena, osim ove na mjestu predsjednika ne bi trebalo biti, tako da će u klubu zapravo ostati uhodana ekipa, što je za Rudar u ovom trenutku najbitnije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Milunović je na mjesto predsjednika kluba stigao 2019. godine. Zajedno sa svojim saradnicima je u kratkom vremenskom periodu poprilično "popeglao" finansijku situaciju u kluba, a po dolasku je obećao da će se Rudar vratiti u elitni rang.

Obećenje je ispunio i doista je za Rudar velika šteta što se odlučio povući, no dobra stvar je što će i dalje ostati uz klub te što će započeti posao nastaviti raditi njegovi saradnici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.