Počinje drugi krug Premijer lige: Susreti će se igrati tri dana

Čekaju nas tri derbija

Počinje drugi krug Premijer lige: Susreti će se igrati tri dana

A. Čaušević

Druga trećina Premijer lige počinje 12. kolim čiji susreti će se igrati u subotu, nedjelju i ponedjeljak. 

Većina premijerligaša će u utorak i srijedu odigrati svoje susrete 1/16 finala Kupa BiH nakon čega ih čekaju posljednji ligaški mečevi uoči oktobarske reprezentativne pauze.

Susreti su raspoređeni u tri dana i to u četiri različita termina. Kolo će otvoriti u subotu od 15 sati dva susreta. Leotar će biti domaćin Radniku, a Posušje Veležu.

Prvi derbi kola igrat će se na stadionu Pod Bijelim brijegom gdje će u subotu od 19 sati Zrinjski dočekati Široki Brijeg.

U nedjelju su na rasporedu dva susreta. U 15 sati će početi duel Rudar Prijedora i Slobode, dok se u 17 sati na stadionu Tušanj sastaju Tuzla City i Sarajevo.

Posljednja utakmica 12. kola igrat će se u ponedjeljak od 18 sati. Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci snage će odmjeriti Borac i Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, prvi krug bh. prvenstva još uvijek nije kompletiran jer Borac i Tuzla City trebaju odigrati zaostali meč trećeg kola. Taj susret će biti odigran 20. oktobra od 17 sati.

Trenutno je na tabeli vodeća Tuzla City sa 25 bodova, dok pozicije koje vode u Evropu drže Zrinjski i Sarajevo. Najugroženiji su Posušje i Radnik koji su u zoni ispadanja.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Pa niko od klubova da se zaoita kako je moguce da je 2 mjeseca Borac dobio odgodu utakmice sa TC??!! Pa jel dosta vise lopovluka, namjestanja i kradje?? Do kada cemo mirno gledati!
10 0
Zaccheroni
Savez mi je zgadio PL. Neregularnost,lopovluk,komitet za suđenje....Unazadili su nas 10 godina! Jedino kao pozitivno je razvoj mladih igraca koji opet ide na mlin nekim menadzerima koji ce ga odmah prodati vani. Sve u svemu VELIKO NISTA
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi