Foto - EPA

Nkunku nova meta Bavaraca

Bayern ponovo šopinguje u Leipzigu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern je prethodnih mjeseci poprilično oslabio ekipu RB Leipziga.

Bavarci su 'Bikovima' uzeli trenera Juliana Nagelsmanna, te fudbalere Dayota Upamecana i Marcela Sabitzera.

Iz Bayerna međutim nemaju namjeru stati sa slabljenjem rivala u Njemačkoj i uskoro će ponovo zakucati na vrata rukovodstva Leipziga.

Njemački mediji pišu da bi njemački prvak rado u svom sastavu vidio 23-godišnjeg francuskog fudbalera Christophera Nkunkua i da će ga pokušati dovesti u svoje redove.

Ovaj ofanzivni veznjak igra zaista odlično ove sezone. Postigao je šest golova, upisao je tri asistencije i privukao je veliku pažnju na sebe.

Bayern je navodno iskazao želju da ga dovede, a hoće li to učiniti vidjet ćemo u narednim mjesecima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Christopher Nkunku karijeru je počeo u PSG-u. U pariškom velikanu nije mogao da pokaže sve što zna, pa je 2019. godine za 13 miliona eura pojačao Leipzig.

Nkunku je za RB Leipzig odigrao ukupno 92 utakmice i postigao je 18 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.