Alaba je odmah poljubio grba Reala, navijačima Bayerna je objasnio i zašto

Stigao kao slobodan igrač

Alaba je odmah poljubio grba Reala, navijačima Bayerna je objasnio i zašto

A. Čaušević

David Alaba je govorio o svojim prvim mjesecima u Real Madridu i novoj saradnji sa Carlom Ancelottijem.

Sjajni austrijski univerzalac je na predstavljanju u Realu odmah i poljubio grb madridskog kluba zbog čega je izazvao gnjev navijača Bayerna.

U razgovoru za Bild objasnio je svoj gest kazavši kako to nije uradio s namjerom da omalovaži Bayern i zaboravi vrijeme u tom klubu.

"To ne znači da više ne volim Bayern. To je bio veoma poseban dan za mene. Bio je početak nove faze, ali nisam želio da isprovociram navijače Bayerna, u tom klubu sam proveo 13 prelijepih godina."

"Uvijek ću biti zahvalan Bayernu i navijačima što su mi dali priliku da se razvijem kao osoba i kao igrač. Minhen je postao moja druga kuća, nisam želio da povrijedim osjećaje bilo koga."

Dok je igrao u Bayernu jedno vrijeme mu je trener bio Ancelotti, u Realu ponovo sarađuje sa italijanskim stručnjakom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Raditi s njim je fantastično. U Minhenu smo imali dobar odnos i entuzijazam koji prenosi na igrače svakog treninga se nije promijenio", rekao je Austrijanac.

Inače, Real je pod vodstvom Ancelottija odlično započeo novu sezonu i trenutno je lider La Lige dok je u Ligi prvaka na gostovanju savladan Inter.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Oduvijek je sanjao da igra za penal madrid ❤
5 12
Kiss
Ljudi jestel vi normalni koliko se vrijeđate
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi