Važna tri boda za Rođene

Dudić: Velež nije zaboravio igrati, imali smo krizu rezultata, ali nismo imali krizu igre

Endin Čaušević

Velež je danas slavio na Mokrom Docu protiv Posušja sa 4:2 u meču 12. kola Premijer lige.

Rođeni su odigrali veoma dobru utakmicu i zasluženo su došli do tri boda na gostovanju u Posušju.

Nakon utakmice na ovaj meč osvrnuo se i trener mostarskog tima Feđa Dudić koji je otkrio svoje prve utiske.

"Vrlo važna pobjeda za igrače, stručni štab, klub i navijače. Dosta nekih ružnih stvari se dešavalo oko kluba. Nadvili su se neki loši trenuci i sigurno da ovako jedan rezultat nam je trebamo da podignemo samopouzdanje i vratimo vjeru. Velež nije zaboravio igrati. Iako je Velež imao krizu rezultata nije imao krizu igre. Kada bih danas izanalizirao našu utakmicu sigurno da je to možda na 50% onoga što smo pokazivali na prethodnim utakmicama", rekao je Dudić i nastavio.

"Sigurno ni blizu neke naše najbolje partije, ali danas smo pobijedili, a prethodne utakmice nismo. Sve u svemu kada sve oduzmem i saberem mislim da je zaslužena pobjeda. Drago mi je radi svega, sretan sam. Još jednom ponavljam nismo imali krizu igre nego rezultata i danas je bilo najvažnije pobijediti".

Da li je možda ovo najvažnija pobjeda u vašem mandatu kada se sve uzme u obzir?

"Pa jeste. Ne mogu reći najvažnija sigurno je bilo i većih pobjeda, ali kada uzmemo sve što se dešavalo zaista je bio veliki pritisak. Pogotovo se vidjelo na igračima, pritisak od rezultata, a ne od nekih stvari. Tek kod nekih 0:3 smo mi počeli igrati kako treba. Prijeko nam je potreban odmor i jedva čekam da u srijedu prođe dobro ta utakmica da odemo na zasluženi odmor", govori Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li vam je pao kamen sa srca nakon ove pobjede?

"Sigurno kada se pobijedi jeste. Ne zaslužujemo da budemo ovdje gdje jesmo i da gubimo neke utakmice gdje smo bolji. Izjava Musemića u prošloj utakmici je korektna gdje je rekao da nismo zaslužili poraz, ali džaba jer bodovi nekako odu na drugu stranu. Žao mi je mene i momaka jer znam da radimo i koliko se dajemo, a nismo sigurno za dva mjeseca zaboravili igrati. Međutim, nije nas mazio rezultat, sve što se opuca prema našem golu ulazilo je i stvori se neka kriva slika o svemu i zato sigurno vrlo bitna pobjeda danas", zaključio je Dudić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.