Problemi za mladu zvijezdu

Fudbalski predator u očajnom stanju: Ne može da hoda, jedva se i kreće, a tek mu je 21 godina

Admin Čaušević

Teško da je neki igrač uspio za tako kratko vrijeme dosegnuti u sami vrh kada su najbolji igrači današnjice. 

Za samo nekoliko mjeseci Erling Haaland je od anonimnog napadača postao svjetska zvijezda i to zahvaljujući impresivnim partijama, prvo u Salzburgu, a zatim u Borussiji Dortmund.

Fudbalski predator je na 67 utakmica u dresu Žuto-crnihj postigao nerealnih 68 golova i vrlo brzo se etablirao u grupu najboljih napadača današnjice.

Osim na talenat Haaland se oslanja i na snagu, te za nekog ko je visok 1.94 metara djeluje prebrzo, a čini se da silni fizički napori polako počinju da dolaze na naplatu.

Naime, ovaj 21-godišnjak se nalazi u tako očajnom stanju da nije u stanju da hoda, štaviše jedva se i kreće te su informacije koje stižu zaista zabrinjavajuće. O detaljima je govorio trener Borussije, Marko Rose.

"Erling već danima pokušava da igra, svako ko ga poznaje zna da uvijek želi igrati. Počeo je u Gladbachu i nije dobro završilo. Rekao mi je:' 'Volio bih igarti, ali ne mogu da se krećem kako želim, jedva i hodam'", kazao je Rose.

"On je živo biće, nije mašina. Ako ne može, onda ne može. Treba ozdraviti za Borussiju, ali i za reprezentaciju Norveške. Igrali smo dvije utakmice bez njega i trenute stvari ne izgledaju dobro."

"To i Erling stalno govori. Trebamo se riješiti pritiska i ne ispitivati svaki dan šta se dešava. Trebamo ga pustiti da se oporavi", poručio je Rose.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland se povrijedio na treningu Borussijue uoči gostovanja imenjaku iz Moenchengladbacha. Nije igrao u Ligi prvaka te u ligaškom duelu minulog vikenda.

U Dortmundu se nadaju da će se tokom zimske pauze desiti čudo te da će se mlada zvijezda oporaviti. U međuvremenu je otkazao i reprezentativno okupljanje selekcije Norveške.