Ubacio 15 poena

Cibona srušila Megu uz još jednu dobru partiju Amara Gegića

Edmir Škorić

Košarkaši Cibone pobijedili su Mega Basket u 2. kolu ABA lige sa 89:84 (78:78) nakon produžetaka.

Cibosi su u prvom kolu slavili kod Mornara, a večeras su nakon velikog preokreta u Zagrebu srušili srbijanskog predstavnika.

Gosti su bolje otvorili meč, stigli do plus 9 (10:19), ali je Cibona do prve dvominutne pauze uspjela da smanji na 19:22.

Imala je Mega u drugoj dionici maksimalnih 16 poena prednosti i izgledalo je kao da se domaćinu sprema poraz, no u drugom dijelu puno bolje izdanje Cibosa, koji su do ulaska u zadnji period smanjili na 61:59.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mega na otvaranju četvrte dionice stiže do plus osam, no Cibona se opet vraća, pa na kraju u drami stiže do produžetka. U produžetku je domaći sastav bio bolji i zasluženo na kraju slavi.

Reuvers je predvodio Cibonu sa 24 poena i 13 skokova, a dobru partiju pružio je i Argentinac Vidoza sa 23 poena. Bh. reprezentaitvac Amar Gegić je ubacio 15 poena. Kod Mege Simanić je bio najefikasniji sa 21 poenom i devet skokova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.