Devet poena Gegića u rapsodiji Cibone

Protiv Gorice

Devet poena Gegića u rapsodiji Cibone

H. Zilić

U okviru prvenstva Hrvatske košarkaši Cibone upisali su ubjedljiv trijumf.

Cibosi su večeras deklasirali Goricu sa 106:76.

Prvi period je ponudio koliko-toliko uzbuđenja u kojem je Cibona slavila sa 21:20, a u naredna tri perioda rapsodija domaće ekipe za konačnih 106:76.

Cibosi su u ovom duelu dosta i miksali sastav tako je najefikasniji bio Mateo Drežnjak sa 20 poena i pet skokova, Jose Viodza je ubacio 17 poena, a Lovro Gnjidić je dodao deset.

U pobjedničkoj ekipi solidnu partiju odigrao je i naš Amar Gegić koji je za 18 minuta na parketu ubacio devet poena i dodao tri asistencije.

Kod Gorice prvo ime je bio Mate Kalajdžić sa 18 poena, pratio ga je Karlo Ulajrević koji je utkamicu okončao sa 14 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti