Liga prvaka

Igokea nakon niza preokreta srušila PAOK

Edmir Škorić

Košarkaši Igokee pobijedili su PAOK sa 68:64 u meču 1. kola grupe E Lige prvaka.

Igokea, koja je u grupi s PAOK-om, Galatasarayjem i Nymburkom, sjajno je otvorila sezonu u ovom evropskom klupskom takmičenju.

Očekivano, dosta teška i zahtjevna te tvrda utakmica protiv grčkog PAOK-a. Igosi su u prvoj dionici bili bolji sa 19:12, ali je gostujući sastav na poluvremenu vodio šest razlike - 32:26.

Igokea ponovo u trećoj dionici vraća rezultat na svoju stranu, zatim preokret PAOK-a krajem tog perioda igre, pa su Grci vodili 49:43 uoči zadnjih 10 minuta.

Imali su Grci i 12 poena prednosti u jednom trenutku u zadnjoj četvrtini, no Igokea se vraća, dolazi do novog preokreta i na kraju slavi pobjedu.

Amerikanac Waller predvodio je bh. predstavnika sa 14 poena, dok je Radanov ubacio 13 uz sedam skokova. Njih dvojica bili su jedini dvocifreni kod domaćina. Na drugoj strani Griffin je ubacio 18 poean, Carter 11, koliko i Toliopoulos.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.