Kup BiH

NK Zvijezda eurogolovima kaznila Krupu, Leotar za dva minuta dao dva gola i prošao dalje

S. Grebović

Danas su odigrane preostale tri utakmice 1/16 finala Kupa BiH, među kojima su bili dueli u Bosanskom Novom i Krupi na Vrbasu.

U Bosanskom Novom je domaća Sloboda ugostila trebinjski Leotar, koji je na kraju slavio rezultatom 2:1.

Viđen je jako tvrd meč, pogotovo u prvom poluvremenu, a tim iz Premijer lige BiH je čvrsti otpor domaćih uspio da razbije tek u drugom dijelu.

Trebinjci su sa dva gola u razmaku od samo dva minuta, tačnije u 73. i 75. minuti došli do pobjede. Pogotke su postigli Igor Ateljević i Stefan Paranos.

Ekipa Slobode je do kraja meča uspjela tek da ublaži poraz golom Mileta Kovačevića u 88. minutu, ali više od toga nije mogla pa se morala oprostiti od Kupa Bosne i Hercegovine već na prvoj prepreci.

U drugoj utakmici dana Kupa je na svom terenu dočekala gradačačku Zvijezdu koja je slavila rezultatom 0:2.

Bio je to dvoboj timova iz Prve lige RS i Prve lige Federacije BiH, a okarakterisali su ga promašaji domaćih i eurogolovi gostujuće ekipe.

Dvije velike prilike za Krupu nije iskoristio Penić u 18. i 44. minutu, pa je kazna došla u vidu dva gola.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prvi je bio djelo Živkovića iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, a drugi je pogodak bio također sa velike udaljenosti.

Autor tog gola bio je Vidović koji je sjajno potegao i pogodio same rašlje golmana Krupe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.