Foto - EPA

Barcelona želi rekonstruisati čuveni stadion

Predstavljen izgled novog Camp Nou stadiona

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone u budućnosti planira obnoviti stadion Camp Nou.

Iako je klub u ogromnim dugovima, koji prelaze milijardu i po eura, plan je da se uskoro počne sa potpunim renoviranjem čuvenog stadiona.

Španski list AS donio je fotografije planiranog izgleda Camp Noua nakon završetka izgradnje i sve izgleda zaista spektakularno.

U slučaju da radovi na obnovi Camp Noua počnu, Barcelona će utakmice igrati na Johan Cruyff stadionu u trening-centru.

Također, planirana je rekonstrukcija i dvorane Palau Blaugrana, gdje svoje utakmice igraju košarkaši Barcelone.

Treba svakako istaći da je prvobitno planirano da rekonstrukcija počne u ljeto 2020. godine i da se završi do 2024. godine.

Međutim, sve što se događalo u svijetu prethodne dvije godine i brojni problemi sa finansijama onemogućili su Barci da to učini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Plan renoviranja sigurno će donijeti ogromne troškove i vidjet ćemo hoće li Barcelona uspjeti u svojim planovima.

Klub je u junu predstavio projekat koji će koštati 360 miliona eura, ali ta je cifra trenutno veoma velika za katalonskog giganta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.