Barcelona duguje ogromnu cifru za transfer Miralema Pjanića
Foto - EPA

Imaju dovoljno vremena da je isplate

Barcelona duguje ogromnu cifru za transfer Miralema Pjanića

M. Šljivak

Miralem Pjanić je u ljeto 2020. godine prešao iz Juventusa u Barcelonu.

Bh. veznjak stigao je u razmjeni za Arthura Mela, ali su oba kluba morala da isplate i odštete za igrače kako bi se transfer uspješno okončao.

Tako je Juventus Barceloni za Brazilca platio 70 miliona eura, dok je katalonski klub na račun Juventusa trebao uplatiti 60 miliona eura.

Međutim, torinski klub još uvijek nije dobio kompletan iznos i trenutni dug Barce prema Staroj dami iznosi 39 miliona eura.

Srećom po Barcelonu, oni ovaj novac mogu isplatiti do 2024. godine i imaju sasvim dovoljno vremena da sve srede.

Nije samo Juventus klub kojem Barcelona duguje novac. Ajax čeka 32 miliona eura za Frenkieja de Jonga i 13 miliona za Sergina Desta, dok Liverpool čeka 16 miliona eura za transfer Philippea Coutinha.

Oglasi

Barcelona ukupno za transfere duguje 115 miliona eura, a ukupni dugovi kluba odavno su prešli milijardu eura.

To je dovelo do brojnih problema unutar kluba u prethodnim mjesecima, a sve se itekako odražava na igre kluba.

Miralem Pjanić ponovo prozvao Ronalda Koemana

Bh. veznjak Miralem Pjanić (31) ponovo je u intervjuu prozvao trenera Barcelone Ronalda Koemana.

Nizozemski stručnjak prekrižio je Pjanića na početku ove sezone, a bh. fudbaler je na kraju završio na posudbi u Bešiktašu.

Pjanić nakon odlaska u izjavama ne štedi Koemana, a to je napravio i jučer u razgovoru za beIn Sports.

Miralem smatra da Barceloni treba pravi lider kako bi izašla iz krize, aludirajući na to da Koeman nije pravi čovjek za klupu katalonskog velikana.

"Barcelona prolazi kroz težak period. Rezultati nisu onakvi kakve navijači žele i to stavlja veliki pritisak na igrače", rekao je Pjanić za beIn Sports i dodao je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Možda je pravi lider potreban da bi se tim vratio na noge. Barcelona će kad-tad vratiti, ali bit će potrebno određeno vrijeme. Barca je uvijek među četiri ili pet najvećih klubova svijeta i vratit će staru slavu", uvjeren je Pjanić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je za Barcelonu odigrao 30 utakmica, a ugovorom je za ovaj klub je vezan do 2024. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hahahhaa koja smijurija od ekipe
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti