Osvojili treće mjesto

"Petarda" Širokog Brijega na kraju turneje po Hrvatskoj

Haris Zilić

NK Široki Brijeg osvojio je treće mjesto na Memorijalnom turniru "Blago Zadro".

Tim sa Pecare je u utakmici za treće mjesto sa 0:5 savladao hrvatskog drugoligaša NK Vukovar 1991.

Dva pogotka postigao je Marijan Ćavar u 72. i 83. minuti, a po jedan su dodali Valentino Vujinović u 20. minuti, Bože Vukoja iz jedanaesterca u 37. minuti te Jakov Blagaić u 82. minuti utakmice.

Širokobriježani su tako iskoristili reprezentativnu pauzu da odigraju tri prijateljska susreta u Hrvatskoj, koja će im dobro doći pred nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, NK Široki Brijeg je u polufinalnoj utakmici pomenutog turnira poražen od Cibalije sa 0:1, a nakon toga odigrali su i prijateljsku utakmicu s ekipom Zrinski Drenje i slavili 0:14.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.