Vranješ pobjegao Bilbiji, devetorica igrača "zaradila" produženu pauzu

Nakon 12. kola

Većina premijerligaša je otišla na oktobarsku reprezentativnu pauzu, dok pojedini klubovi imaju obaveza u Kupu BiH. 

Vranješ pobjegao Bilbiji, devetorica igrača "zaradila" produženu pauzu

U srijedu će Leotar gostovati Slobodi iz Bosanskog Novog, dok će Velež igrati u Etno selu Stanišići, dok je ostalih 10 klubova već na pauzi.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Kao najbolji strijelac lige na oktobarsku pauzu otišao je Stojan Vranješ koji je u derbiju protiv Željezničara zabio svoj osmi gol u sezoni.

Najbliži kapitenu Borca je sjajni Nemanja Bilbija sa sedam golova. Vođa Plemića je bio dvostruki strijelac protiv Širokog Brijega.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Po pet golova imaju napadači tuzlanskih rivala, Sulejman Krpić (Tuzla City) i Dženis Beganović (Sloboda).

Inače, za devetoricu igrača će oktobarska pauza biti duža nego za ostale pošto su u minulom kolu zaradili po meč suspenzije.

Tako će 13. kolo propustiti: Stefan Paranos, Đoko Milović, Miloš Sekulović (Leotar), Dino Ćorić (Borac), Dominik Begić (Posušje), Dino Hasanović (Velež), Amar Beganović (Sloboda) i Ajdin Nukić (Tuzla City.

Zrinjski je otišao na pauzu kao vodeći tim lige sa 28 bodova, poenom više u odnosu na Tuzla City koji ima utakmicu manje. Treće mjesto koje vodi u Evropu sa 18 bodova drži Sarajevo. U zoni ispadanja su Posušje i Radnik.

U 13. kolu snage će odmjeriti: Leotar - Borac, Željezničar - Tuzla City, Sarajevo - Posušje, Velež - Zrinjski, Široki Brijeg - Rudar Prijedor i Sloboda - Radnik.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Komentari (14)

Ponistite Vranjesu 2 gola postignuta protiv Veleza. Utakmica je ponistena, registrovana sluzbenim rezultatom 0-3. Nigdje na svijetu se ti golovi ne priznaju, samo u Vicinoj ligi se nekom pripisuju. Trebali su mu i treci pripisati klosari.

Kladionicar_iz_mira

Pa hebiga bas bi nilo preofirno. Ali uradili bi to oni nego se nisu sjetili.

pjanke.sa

Neodigravanje i prekid utakmice Član 63. Ako klub domaćin nije osposobio teren za prije početka ili za vrijeme utakmice, a sudija odluči da se utakmica ne može igrati ili prekinuta nastaviti, što mora biti konstatovano u zapisniku sa utakmice, odgovaran je prema odredbama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a utakmica se registruje službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist protivnika. Ako utakmica stalnog takmičenja nije odigrana, ili je morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli ukloniti (nevrijeme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, poplava, zemljotres i dr.), o čemu odlučuje sudija, ili je utakmica prekinuta zbog nastupa Dana žalosti, odigrat će se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo prije isteka 80 % regularnog vremena određenog za igru. U regularno vrijeme određeno za igru u smislu predhodnog stava smatra se vrijeme provedeno u efektivnoj igri obje ekipe od momenta početka utakmice. 16

pjanke.sa

Vrijeme koje igrači obje ekipe u toku utakmice provedu van ili na terenu za igru, kao posljedica privremenog prekida utakmice po bilo kom osnovu, ne računa se u regularno vrijeme određeno za igru, a njegovom trajanju odlučuje sudija. U slučaju privremenog prekida igre, koja nije mogla biti nastavljena po odluci sudije, kao vrijeme prekida utakmice računa se vrijeme do trenutka privremenog prekida utakmice. Ukoliko je utakmica prekinuta iz razloga više sile, a prije isteka 80% regularnog vremena ili nije odigrana, utakmica će se odigrati narednog dana u isto vrijeme, a ako se ne može odigrati ni narednog dana takmičarski organ će utvrditi novi termin za odigravanje utakmice. Odluku o vremenu odigravanja nove utakmice donosi nadležni takmi čarski organ, a troškove nove utakmice snose klubovi kao i za ostale prvenstvene i kup utakmice.

pjanke.sa

Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 % regularnog vremena određenog za igru, registrovat će se postignutim rezultatom. Klub koji ne pristupi odigravanju nove utakmice, koju odredi nadležni takmičarski organ odgovaran je prema odredbama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a utakmica se registruje po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist protivnika. Odluku o registraciji utakmice rezultatom 3:0 (par-forfe) iz stava 1. i 6. ovog člana donosi po službenoj dužnosti organ koji rukovodi takmičenjem. Ako obje ekipe neopravdano ne dođu na odigravanje nove utakmice smatrati će se da su odustali od daljnjeg takmičenja, te će snositi posljedice predviđene ovim Pravilnikom i Disciplinskim pravilnikom NS/FS BiH.

pjanke.sa

Član 64. Ekipa koja napusti teren, odnosno ekipa koji izazove prekid utakmice, uključujući i prekid utakmice koji je izazvao igrač toga ekipe, gubi utakmicu rezultatom 3:0 (par-forfe), ukoliko do prekida njegov protivnik nije postigao bolji rezultat. Odluku o registraciji utakmice 3:0 (par-forfe) donosi po službenoj dužnosti takmičarski organ koji rukovodi takmičenjem.

pjanke.sa

Član 65. Ako je neka utakmica prekinuta zbog incidenta, nereda, nedovoljnog broja igrača, nepoštivanja odluke sudije da isključeni igrač napusti teren i sl, a utvrdi se da je za prekid kriv jedan od učesnika - isključivo ili u pretežnom dijelu - utakmica će se registrovati rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist protivničke ekipe, ukoliko do prekida nije postignut bolji rezultat. Ako takmičarski organ utvrdi da za prekid igre nije kriv nijedan od klubova učesnika, odnosno da su za prekid krivi podjednako oba kluba, i da je organizator utakmice preduzeo sve mjere predvi đene odlukom nadležnog takmičarskog organa o organizaciji i osiguranju reda na utakmicama određenog stepena takmičenja, nadležni takmičarski organ može odluč iti da se odigra nova utakmica ili da se prekinuta utakmica registruje postignutim rezultatom.

pjanke.sa

U slučaju prekida utakmice zbog nereda ili ozbiljnog incidenta, organ koji rukovodi trakmičenjem može suspendovati odgovarajuću ekipu od odigravanja utakmica na tom stadionu ili određenom području za vrijeme vođenja postupka, do donošenja odluke nadležnog disciplinskog organa.

pjanke.sa

Eto komplet isjecak iz Pravilnika NSBiH. Hajd sto je nepismeno/dvolicno napisan, nego nigdje ne spominje o golovima na utakmicama, da li se priznaju ili ne!!! Kradja kao i ostalo od Vicka i DoDicka! Mrs!!!

pjanke.sa

Vranješ to onaj što bije igrače širokog, onaj što daje golove iz ofsajda, onaj što mu sude za napad na neku djevojku, što mu brat veliča četničke oficire

Siki_sa

Eh taj. Kod nas sve moze.

pjanke.sa

onaj gdje se registruje 0-3 za prekid a njemu se pripisu 2 gola

shokato

Na prvo mjesto stani i ostani

Realist
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.