Vranješ pobjegao Bilbiji, devetorica igrača "zaradila" produženu pauzu

Nakon 12. kola

Vranješ pobjegao Bilbiji, devetorica igrača "zaradila" produženu pauzu

Admin Čaušević

Većina premijerligaša je otišla na oktobarsku reprezentativnu pauzu, dok pojedini klubovi imaju obaveza u Kupu BiH. 

U srijedu će Leotar gostovati Slobodi iz Bosanskog Novog, dok će Velež igrati u Etno selu Stanišići, dok je ostalih 10 klubova već na pauzi.

Kao najbolji strijelac lige na oktobarsku pauzu otišao je Stojan Vranješ koji je u derbiju protiv Željezničara zabio svoj osmi gol u sezoni.

Najbliži kapitenu Borca je sjajni Nemanja Bilbija sa sedam golova. Vođa Plemića je bio dvostruki strijelac protiv Širokog Brijega.

Po pet golova imaju napadači tuzlanskih rivala, Sulejman Krpić (Tuzla City) i Dženis Beganović (Sloboda).

Inače, za devetoricu igrača će oktobarska pauza biti duža nego za ostale pošto su u minulom kolu zaradili po meč suspenzije.

Tako će 13. kolo propustiti: Stefan Paranos, Đoko Milović, Miloš Sekulović (Leotar), Dino Ćorić (Borac), Dominik Begić (Posušje), Dino Hasanović (Velež), Amar Beganović (Sloboda) i Ajdin Nukić (Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je otišao na pauzu kao vodeći tim lige sa 28 bodova, poenom više u odnosu na Tuzla City koji ima utakmicu manje. Treće mjesto koje vodi u Evropu sa 18 bodova drži Sarajevo. U zoni ispadanja su Posušje i Radnik.

U 13. kolu snage će odmjeriti: Leotar - Borac, Željezničar - Tuzla City, Sarajevo - Posušje, Velež - Zrinjski, Široki Brijeg - Rudar Prijedor i Sloboda - Radnik.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Siki_sa
Vranješ to onaj što bije igrače širokog, onaj što daje golove iz ofsajda, onaj što mu sude za napad na neku djevojku, što mu brat veliča četničke oficire
30 3
Realist
Na prvo mjesto stani i ostani
9 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi