Foto - Screenshot

Paul Merson uništio život

Bivša zvijezda Arsenala priznao da je težak ovisnik: "Bio sam milioner i želio sam se ubiti"

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda londonskog Arsenala Paul Merson (53) otkrio je za BBC kako je imao ogromnih problema sa drogom, alkoholom i kockom.

Danas 53-godišnji Merson je u ispovijesti za BBC otkrio mračne tajne iz života, koji je bilo zaista dosta.

Merson je koristio kokain, bio je ovisan o alkoholu, ali ističe da mu je najveći porok kocka, koje se nije mogao otarasiti.

"Kada pogledam unazad, nije novac to zbog čega se kajem. Bio sam milioner i želio sam se ubiti", rekao je Merson za BBC i nastavlja priču:

"Kajem se zbog vremena kojeg sam izgubio. Bio sam ovisnik o alkoholu i kokainu, ali ono što me je najviše uništavalo i sa čim se i danas borim je kocka", istakao je Merson.

Ovisnost o kocki ga je koštala izgubljenih sedam miliona funti. Supruga je preuzela stvari u svoje ruke i počela ga je maksimalno kontrolisati.

"Kocka je uvijek tu, čeka te konstantno i stalno razgovara sa tobom. Najstrašnije je što znaš da postoji samo jedan ishod, ali se ne možeš zaustaviti", rekao je Merson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Merson je pored miliona funti izgubio nekoliko kuća i automobila, no ono što je najveći gubitak je život, koji mu je mogao biti mnogo zdraviji i bolji.

Paul Merson je u dres Arsenala igrao od 1985. do 1997. godine, a nastpao je potom još za Middlesbrough, Aston Villu, Portsmouth i brojne niželigaše.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.