Klub s Bilinog polja poslao dvije urgenicje Općinskom sudu da se zakaže pripremno ročište u predmetu tužbe protiv Grada Zenica

Saopštenja kluba s Bilinog polja

"Zbog kršenja Sporazuma, Grad Zenica oštetio NK Čelik za 173.373,44 KM"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Cijeloj bh. javnosti dobro je poznata priča oko NK Čelik, odnosno odnosa između kluba s Bilinog polja i Gradske uprave na čelu sa Gradonačelnikom Zenice. 

Danas su se iz NK Čelik ponovo oglasili u vezi kršenja potpisanog Sporazuma, koji je prvi čovjek Zenice potpisao tri dana pred izbore u novembru prošle godine. Njihovo saopštenje vam prenosimo:

"Nažalost, Gradska uprava Grada Zenica nastavlja s kršenjem Sporazuma o međusobnoj saradnji s našim klubom, te je propustila uplatiti i 9. ratu. Podsjećamo, u skladu s navedenim Sporazumom, Grad Zenica je dužan klubu mjesečno uplaćivati iznos prikupljen od najma poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje i to u iznosu od 18.509,80 KM. Na ime glavnice, klub je zbog navedenog odnosa Gradske uprave prema NK Čelik Zenica do sada oštećen za 166.588,20 KM, dok kamata na današnji dan iznosi: 6.785,24 KM".

Klub je poslao urgencije da se zakaže ročište na Općinskom sudu

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Klupski advokat je već poslao dvije urgencije Općinskom sudu u Zenici da čim prije zakaže pripremno ročište zbog tužbe koju je klub podigao protiv Grada Zenica 26.05.2021. upravo zbog kršenja Sporazuma. Ovim putem klub izražava zahvalnost svim povjeriocima s kojima je klub potpisao sporazume na njihovom strpljenju pri naplati svojih potraživanja. Jedini razlog zbog kojeg još uvijek nisu naplatili svoja sredstva leži u činjenici da Gradska uprava Grada Zenica nastavlja biti jedina prepreka u oporavku kluba", kazali su iz NK Čelik.

Podsjetimo da se NK Čelik ove sezone takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, gdje se nalaze na drugoj poziciji, te će sa ekipom Stupčanice voditi bitku za prvo mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.