Čelik u gostima "bacio petardu", ali pobjeda Stupčanice je čudesna

Druga liga FBiH - Centar

Čelik u gostima "bacio petardu", ali pobjeda Stupčanice je čudesna

A. Čaušević

Kompletirano je deveto kolo Druge lige FBiH grupa Centar.

U Brezi se igrao komšijski derbi između Rudara i Čelika, a gosti iz Zenice su slavili sa ubjedljivih 1:5.

Poslije prvog poluvremena Zeničani su vodili s 0:2 golovima Kolića koji je zabio već u prvoj minute te Sivca koji je bio strijelac 15-ak minuta kasnije.

U nastavaku za Čelik pogađaju Mahmutović, Vardo i rezervista Kovač, dok je strijelac jedinog gola za Rudar bio Abadžija.

Međutim, gostujuća pobjeda Stupčanice na gostovanju u Prači djeluje nerealno pošto je domaća Jahorina savladana sa čak 1:9.

Gosti iz Olova su u prvom dijelu postili četiri gola, dok su drugom poluvremenu još pet puta tresli mrežu. Mehanović i Karahmetović su postigli po hat-trick, dok su još pogađali Karamović, Hodžić i Čilić. Jedini strijelac za domaće je bio Blagojević.

Baton i Mošćanica su remizirali 1:1. Identičan rezultat bio je na meču Usora - Borac, Famos je u gostima pobijedio Azot s 1:3.

Natron je bio bolji od Moševca sa 4:3. Unis je u gostima s pobijedio Kolinu s 0:1, dok su Bosna Visoko i Krivaja odigrali 2:2.

Nakon novih pobjeda u vrhu tabele nije bilo promjena. Vodeća Stupčanica sada ima 24, a drugoplasirani Čelik 20 bodova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

robija1988
Do kraja hrabro zajedno!
11 1
Objektivnost
Hajmo Robije vraćajte se što prije.Da se borimo zajedno protiv ovih nacionalističkih klubova u Premier ligi.Mostar u srcu Velež do groba.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi