Nova dva gola Norvežanina

Borusia Dortmund novi lider, nezaustavljivi Haaland ispred Lewandowskog

Edmir Škorić

Borussia Dortmund makar će na neko vrijeme zasjesti na vrhu tabele.

Milioneri su danas u Dortmundu s 3:1 pobijedili Mainz i sa 18 bodova su na vrhu tabele. Iza su Bayern i Bayer sa po 16 bodova, s tim da će ove dvije ekipe odmjeriti snage u nedjelju u Leverkusenu. Haaland je bio dvostruki strijelac za domaće, a u strijelce se upisao i kapiten Reus.

Osim što je Borussia pretekla Bayern, Erling Haaland je na tabeli najboljih strijelaca prestigao Roberta Lewandowskog. Norvežanin ima devet, a Poljak sedam golova i naravno utakmicu manje.

U jednom od zanimljivijih duela ovog kola Freiburg, koji je četvrti na tabeli, odigrao je 1:1 sa Leipzigom. Forsberg je u 32. minuti dao gol za goste, ali ej Jeong Woo-Yeong spasio Freiburg poraza golom u 64. minuti. Bh. reprezentativac Ermedin Demirović nije igrao iako je bio na klupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Union Berlin je s 2:0 bio bolji od Wolfsburga (Awoniy i Becker), dok je golovima Richtera i Ekkelenkampa Hertha s 2:1 slavila u Frankfurtu protiv Eintrachta. Paciencia je bio strijelac jedinog gola za domaće i to sa penala u 78. minuti.

U najmanje zanimljivom duelu Gr. Furth je poražen od Bochuma s 1:0. Losilla je desetak minuta prije kraja donio gostima velika tri boda s kojim su napustili opasnu zonu, dok je Furth zakovan za dno sa samo jednim bodom na osam mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.