Dječak sa snimka danas je ubitačan golgeter: Već se tad dalo naslutiti šta se sprema
Foto - Screenshot

Haaland je od samog početka bio čudo

Dječak sa snimka danas je ubitačan golgeter: Već se tad dalo naslutiti šta se sprema

M. Šljivak

Kada je 2019. godine počeo nemilosrdno tresti mreže protivnika u dresu austrijskog Salzburga, Erling Haaland je preko noći postao velika zvijezda svjetskog fudbala.

Ubrzo su najbolji svjetski klubovi iskazali želju da ga dovedu u svoje redove, a on je na kraju otišao u redove Borussije iz Dortmunda.

Čudesni Norvežanin je od samog početka bio korak ispred svojih vršnjaka, a snimka iz 2013. godine pokazuje da je bio dominantan u omladinskim kategorijama.

Golove je tada 13-godišnji Haaland postizao kao na traci. Bio je potpuno nezaustavljiv i već je tad bilo jasno kako bi od njega nešto moglo biti.

Haaland igrao za omladinske kategorije ekipe Brynea, a u ovom timu je sa 15 godina počeo i profesionalnu karijeru.

Uslijedio je odlazak u Molde, a zatim eksplozija u dresu RB Salzburga koja mu je donijela transfer u Borussiju iz Dortmunda.

Statistike čudesnog Norvežanina su nevjerovatne. U Salzburgu je zabio 29 golova u 27 utakmica, a u Dortmundu je odigrao 67 mečeva i zabio je 68 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Istinska mašina.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adohordas
Nista posebno iskreno imamo mi i bolje djece samo nemaju uslove i nema ljudi koji ce to prepoznati
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi