Rossoneri slavili sa 3:2

Milan nakon preokreta pobijedio Veronu, Krunić se konačno vratio na teren

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su na svom terenu pobijedili Veronu sa 3:2 u meču osmog kola italijanske Serije A.

Milan večeras nije odigrao baš najbolju utakmicu jer je Verona vodila sa 2:0, ali su Rossoneri u drugom poluvremenu uspjeli da dođu do nevjerovatnog preokreta i pobjede od 3:2.

Verona je odlično otvorila meč i stigla je do prednosti već u sedmoj minuti kada je Caprari pogodio nakon asistencije Velosa.

U 24. minuti penal za gostujući tim. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Barak koji je pogodio za 2:0.

Iako je Verona imala veliku prednost na kraju su ostali bez bodova na San Siru. Milann je u 59. minuti uspio da smanji na 1:2, a mrežu golmana Verone zatresao je Giroud.

U 76. minuti Castillejo je oboren u kaznenom prostoru gostiju, a sudija je svirao penal. Loptu je uzeo Kessie i pogodio je za 2:2 i veliko slavlje navijača Milana na tribinama.

Samo dvije minute kasnije domaći dolaze do potpunog preokreta. Castillejo je ubacio s desne strane u peterac, a tu je Gunter postigao nevjerovatan autogol za totalni preokret Milana.

Verona je do kraja meča pokušala da se vrati i osvoji barem bod, ali se rezultat nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba dodati da se bh. reprezentativac Rade Krunić konačno oporavio od povrede i odigrao je cijelo drugo poluvrijeme. Također, nakon povrede na teren se vratio i Zlatan Ibrahimović.

Milan je nakon ove pobjede prvi na tabeli sa 22 boda i imaju bod i meč više od drugoplasiranog Napolija. Verona je na 13. poziciji sa osam bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.