Pavard odgovorio na kritike

"Možda sam manje 'sexy' od Hakimija ili Alexandera-Arnolda, ali sam defanzivno kompletniji igrač"

Endin Čaušević

Benjamin Pavard se sjajnim igrama izborio za mjesto startera u Bayernu i reprezentaciji Francuske.

Pavard je sve oduševio svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije tri godine kada je odlično igrao za Francusku s kojom je na kraju došao do zlatne medalje.

Nakon toga iz Stuttgarta je prešao u Bayern i to je bio pravi potez jer je i s minhenskim klubom osvojio skoro sve što je mogao.

Pavard je standardan u klubu i reprezentaciji, a nedavno je Didier Deschamps izjavio da je on odličan fudbaler koji napreduje iz utakmice u utakmicu, te da je dokazao da je sjajan defanzivac iako je dobio dosta kritika od francuske javnosti

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon tih kritika oglasio se i Pavard koji je poručio da je sve to ostvario velikim trudom i konstantnim radom, te da ništa nije dobio "na lijepe oči", te da nema možda takvu statistiku u ofanzivi kao pojedini desni bekovi, ali najvažnije mu je da je u odbrani na visini zadatka.

"Deschamps ima povjerenje u mene i to sigurno nije jer imam prelijepe oči ili frizuru. Odbrambeni igrač mora da igra dobro u odbrani i to je najvažnije. Na papiru možda sam manje 'sexy' od Hakimija ili Alexandera-Arnolda, ali sam u defanzivi kao igrač kompletniji i volio bih da me više poštuju u Francuskoj, a ne da me toliko kritikuju", rekao je Pavard.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.