Poljak u šali odgovorio predstavniku sedme sile

Lewandowski novinaru: Koje četiri utakmice bez gola? Misliš li na trening?

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je postigao nova dva gola u 5:1 pobjedi Bayerna nad Bayerom u Leverkusenu, u meču koji je odigran u nedjelju.

Poljski napadač vratio se u golgetersku formu. Nakon male pauze i odigrana dva meča bez datog gola za Bayern, uslijedile su brojne glasine da je nezadovoljan u Minhenu jer klub potajno radi na dovođenju novog napadača. Čini se kako su u pitanju samo glasine, a Lewandowski je u šali odgovorio novinaru nakon pitanja o njegovoj "neučinkovitosti".

"Četiri utakmice bze golova? Koje četiri? Misliš na trening?", uz smijeh je Lewandowski odgovorio novinaru DAZN-a nakon utakmice s Bayerom.

"Lično sam sretan kada ljudi primijete kada postignem sljedeći gol. To pokazuje kakva očekivanja imaju od mene", dodao je Poljak.

Novinar je očigledno računao i njegove utakmice u dresu Poljske protiv San Marina i Albanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Što se tiče Bayernovih utakmica, Lewandowski je prije Bayera bez gola bio u mečevima protiv Eintracht Frankfurta i Greuther Furtha, ali je između ta dva meča u Ligi prvaka postigao dva gola kijevskom Dinamu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski je na osam utakmica ove sezone u Bundesligi postigao devet golova, a toliko na kontu ima i Erling Haalnd u dresu Borussije Dortmund.

Njemački prvak će u idućem kolu igrati na svom terenu protiv Hoffenheima i eto dobre prilike da Lewandowski pređe na dvocifren broj bundesligaških golova na samom startu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.