"Možda sam manje 'sexy' od Hakimija ili Alexandera-Arnolda, ali sam defanzivno kompletniji igrač"

Pavard odgovorio na kritike

"Možda sam manje 'sexy' od Hakimija ili Alexandera-Arnolda, ali sam defanzivno kompletniji igrač"

E. Čaušević

Benjamin Pavard se sjajnim igrama izborio za mjesto startera u Bayernu i reprezentaciji Francuske.

Pavard je sve oduševio svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije tri godine kada je odlično igrao za Francusku s kojom je na kraju došao do zlatne medalje.

Nakon toga iz Stuttgarta je prešao u Bayern i to je bio pravi potez jer je i s minhenskim klubom osvojio skoro sve što je mogao.

Pavard je standardan u klubu i reprezentaciji, a nedavno je Didier Deschamps izjavio da je on odličan fudbaler koji napreduje iz utakmice u utakmicu, te da je dokazao da je sjajan defanzivac iako je dobio dosta kritika od francuske javnosti

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon tih kritika oglasio se i Pavard koji je poručio da je sve to ostvario velikim trudom i konstantnim radom, te da ništa nije dobio "na lijepe oči", te da nema možda takvu statistiku u ofanzivi kao pojedini desni bekovi, ali najvažnije mu je da je u odbrani na visini zadatka.

"Deschamps ima povjerenje u mene i to sigurno nije jer imam prelijepe oči ili frizuru. Odbrambeni igrač mora da igra dobro u odbrani i to je najvažnije. Na papiru možda sam manje 'sexy' od Hakimija ili Alexandera-Arnolda, ali sam u defanzivi kao igrač kompletniji i volio bih da me više poštuju u Francuskoj, a ne da me toliko kritikuju", rekao je Pavard.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Mjenjaj dilera,losa roba pavardino
3 6
donn
Jedino sport.ba ima ovako glupe naslove
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi