Parižani žele Aguera

PSG nudi Barceloni šansu da vrati bivšeg igrača, ali zna se zašto oni to odbijaju

Endin Čaušević

Sergio Aguero u nedjelju je konačno debitovao u dresu Barcelone.

Argentinski napadač je u katalonski klub stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Cityjem.

No, ubrzo nakon početka priprema Aguero se povrijedio i tek je u nedjelju protiv Valencije upisao debi u dresu Barcelone kada je dobio priliku da odigra nekoliko minuta u finišu meča.

Aguero ne krije da je u Barcelonu došao kako bi konačno igrao s Lionelom Messijem, ali je doživio hladan tuš kada je njegov sunarodnjak prešao u PSG:

No, zanimljivu vijest jučer su objavili španski mediji, a to je da bi Aguero nakon svega nekoliko mjeseci mogao da napusti Barcelonu.

Navodno, PSG je kontaktirao Barcelonu i ponudio im zanimljivu razmjenu igrača, a a sve u cilju kako bi Aguero stigao u Pariz zbog čega bi se Messi sigurno osjećao dosta ugodnije.

Katalonski Sport objavio je jutros da je PSG spreman da ponudi Maura Icardija u zamjenu za Aguera, ali čini se da u Barceloni nisu previše zainteresovani za takvu ponudu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Icardi je igrao u Barceloni u omladinskim kategorijama i nikada nije dobio šansu u prvom timu. Iako je riječ o sjajnom napadaču u Barceloni nisu baš "zagrijani" za to s obzirom na sve ono što se dešava u Icardijevom privatnom životu u posljednje vrijeme.

Katalonski klub je uvjeren da je Aguero bio odlično pojačanje i da će Argentinac to sigurno dokazati u nastavku sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.