U ljetnom prelaznom roku 2017. Barcelona je napravila jednu od najvećih gluposti u historiji fudbala
FOTO - EPA

Kupili Dembelea, a mogli Mbappea

U ljetnom prelaznom roku 2017. Barcelona je napravila jednu od najvećih gluposti u historiji fudbala

A. Beganović

Jedan od najboljih svjetskih igrača, Kylian Mbappe, prije četiri godine je mogao završiti u Barceloni.

Nekadašnji predsjednik Barcelone, Josep Bartomeu, otkrio je da je Barcelona u ljetnom prelaznom roku mogla poisati ugovor sa napadačem PSG-a.

Prema njegovim riječima, nakon odlaska Neymara u PSG, Barcelona je bila u potrazi za fudbalerom koji ima napadačke sklonosti.

Mbappe je bio jedan od onih koji se tada povezivao sa "katalonskim ponosom", ali iz kluba su se odlučili dovesti Ousmanea Dembela. Borussiji Dortmund je plaćen čak 135 miliona eura.

Kako kaže Bartomeu, dogovor sa Mbappeom je bio na stolu, no tadašnji treneri su preferirali Dembelea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

""Dogovor s Mbappeom već je bio na stolu, ali treneri su preferirali Dembelea jer su željeli igrača koji može pokrivati više pozicija na cijelom terenu", rekao je Bartomeu.

Godinu dana kasnije, Mbappe se pridružio PSG-u, gdje je postao igrač najvišeg nivoa i jedan od najtraženijih igrača na transfer tržištu, a Dembele se još nije uspio u potpunosti dokazati u Barceloni zbog stalnih povreda.

Mbappe je još uvijek član PSG-a, no od naredne sezone mogao bi postati igrač Reala sa kojim "koketira" duže vrijeme. U Madrid bi mogao doći kao slobodan igrač jer mu za manje od godinu ističe ugovor sa PSG-om.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa šta je tu glupo? Prije 4 godine Dembele je i bio bolji od Mbappea, ko je mogao predvidjeti kako će se stvari razvijati. Kad danas pogledaš to je bila greška ali sve je to i stvar sreće.
9 2
user1576541640
Prva stvar u barcelonu nikad nije ni htio a druga stvar mbappe je otisao u psg te iste godine kada je i neymar a ne godinu kasnije idiotii retardiirani
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi