FOTO - EPA

Barcelona se uključila u borbu

Bomba iz Španije: Mbappe stiže, ali ne u Real Madrid?

Adnan Beganović

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera, Kylian Mbappe, na kraju sezone bi mogao napustiti redove PSG-a.

Francuskom reprezentativcu sa PSG-om ugovor ističe na kraju ove sezone, a kako nije potpisao novi, sve je izvjesniji njegov odlazak iz PSG-a, ali i iz Francuske.

Navodno, najbliži potpisivanju ovog sjajnog fudbalera je Real Madrid, ali posljednje informacije koje stižu iz Španije, ne idu u prilog "kraljevskom klubu".

Naime, tamošnji mediji tvrde da će se u borbu za Mbappea uključiti i Barcelona koja je spremna ofanzivnom fudbaleru na ime bonusa za potpis ugovora ponuditi nevjerovatnih 90 miliona eura.

Real je, bar tako smatraju u Barceloni, spreman na ime bonusa za potpis ugovora ponuditi Mbappeu 50 miliona eura i upravo u tome u katalonskom ponosu vide svoju šansu u borbi za francuskog reprezentativca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim toga, u Barceloni vjeruju da mogu Mbappeu ponuditi i veća godišnja primanja. Navodno je Real spreman za njegovu godinišnju platu izdvojiti 17 miliona eura.

Podsjetimo, Mbappe je u ovoj sezoni u francuskom prvenstvu odigrao 10 utakmica i pritom je postigao pet pogodaka kojima je dodao četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.