Sutra presuda Karimu Benzemi: Tužioc predložio kaznu za napadača Real Madrida
Foto - EPA

Sud donosi odluku u petak

Sutra presuda Karimu Benzemi: Tužioc predložio kaznu za napadača Real Madrida

M. Šljivak

Karim Benzema će po svemu sudeći izbjeći zatvorsku kaznu u procesu koji se protiv njega i još četiri osobe vodi na sudu u Versaillesu.

Benzema je optužen kao saučesnik u slučaju ucjene protiv nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene.

Napadač Reala bio je posrednik između Valbuene i ljudi koji su tražili novac kako ne bi objavili snimak seksa na kojem je Valbuena, koji je sve prijavio policiji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUdQDXqoCk2/[/instagram]

Suđenje u ovom slučaju počelo je jučer, a danas je tužioc zatražio kazne u ovom slučaju.

Benzema bi na kraju mogao proći bez zatvorske kazne. Za njega je tužioc predložio kaznu od 10 mjeseci uslovno i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Oglasi

Presuda u ovom slučaju bit će donijeta sutra.

Snimak dokazuje da je Karim znao za ucjenu

Karim Benzema se nije pojavio na suđenju, ali je pušten snimak na kojem je Karim razgovarao sa jednim od optuženih za ucjenu Valbuene.

"Vidio sam ga. Ne shvata nas ozbiljno. Rekao sam Valbueni, ako želiš da uništimo snimak, sastani se sa mojim prijateljom. Bez policije, bez advokata. Djibril Cisse je uradio isto. Platio je", riječi su Karima Benzeme.

Mathieu Valbuena je razočaran što se Karim nije pojavio na suđenju.

"Ovaj slučaj se povlači šest godina. Svi su tu, samo Karima nema. Šteta što je tako. Čekamo na ovo šest godina i koliko god budem trebao čekati, to ću učiniti samo da se ovo završi".

Oglasi

Valbuena je bio i jedan od svjedoka i govorio je o Benzemi.

"Insistirao je da se sretnem sa nekim,a li mi nije rekao ime. Shvatio sam da je dio svega i osjećao sam kao da želi da me zaplaši".

Na pitanje Benzeminog advokata Maitrea Veya zašto nije odmah prijavio sve policiji, Valbuena je odgovorio.

"Smatrao sam da to treba ostati između nas. Želio sam zaštiti Benzemu, reprezentaciju. Bili smo saigrači, imali smo normalne odnose u reprezentaciji, ali nismo se viđali van terena. Nadao sam se da naš razgovor nikad neće izaći u javnost".

Istakao je i kako Benzema nikad nije tražio novac od njega.

"Nikad nismo razgovarali o novcu. Uvijek sam to govorio, ali nije mi želio pomoći i reći mi da je ovo ozbiljno. Nikad ne bih podigao optužnicu da sam znao da je Benzema uključen u sve", rekao je Valbuena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Optuženi Karim Zenati, koji je prijatelj sa Benzemom od malih nogu, tvrdi da je razgovarao sa Karimom na zahtjev Mustaphe Zouaouija.

"Tražio je od mene da razgovaram sa Benzemom o snimku. Našli smo se u restoranu i da sam imao imalo sumnje da se radi o ucjeni, ne bih uvukao Karima u sve", rekao je Zenati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VenamaHrabrih
Nije tužioc, nego tužilac, grebem vam uč'telj'cu...
4 0
denimen9
Dakle bio sam u pravu kada sam rekao da je Benz iznad zakona. Bravo Ballon d'Or, bravooo
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi