Novi okršaj Tuzla Cityja i Borca

Musemić: Vratili smo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara i protiv Borca želimo pobjedu

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja igraju u nedjelju na svom terenu protiv Borca derbi 14. kola Premijer lige BiH.

Tuzla City i Borac igrali su prije dva dana u Banjaluci zaostali meč trećeg kola, a rezultat je na kraju bio 1:1.

Samo nekoliko dana kasnije sastaju se isti klubovi, ali ovaj put utakmica će se igrati na Tušnju.

Pred novi meč Tuzla Cityja i Borca održana je i press konferencija tuzlanskog kluba na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Husref Musemić.

"Rijetke su situacije kada u četiri dana igrate dvije prvenstvene utakmice s istim protivnikom. Rezultat i igra iz drugog poluvremena prošle utakmice nam daju samopouzdanje i vjeru da možemo odigrati još bolju utakmicu nego što je to bilo u Banjaluci. Neke stvari koje nisu bile dobre da popravimo. Kada je igrački kadar na raspolaganju imamo trojicu igrača koji nisu bili tu zbog kartona. Sigurno je bolja situacija kada je u pitanju igrački kadar", rekao je Musemić i dodao.

"Ekipa s dosta sapomouzdanja ulazi u utakmicu i vjerujem da možemo odigrati dobar meč i napraviti dobar rezultat. Dobar rezultat je pobjeda i nadamo se da ćemo biti na nivou kao što je to bilo u drugom poluvremenu u prošloj utakmici. Maksimalno poštovanje i respekt prema Borcu. Ekipa koja ima svoj kvalitet, ali vratili smo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara".

Pored Musemića na press konferenciji bio je i napadač Vojo Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Spremni smo da odigramo dobru utakmicu, kvalitetnu i muški. U Banjaluci smo s obzirom na sve okolnosti odigrali dobru utakmicu i napravili solidan rezultat. Imamo još veću motivaciju i imat ćemo još više snage i motivacije da u nedjelju na malo težem terenu ostvarimo naš cilj, a to je pobjeda. Ekipa Borca je kvalitetna i sigurno da ćemo morati dati sve od sebe da bismo ostvarili pozitivan rezultat. Spremni smo i motivisani da ovu utakmicu odigramo dobro", kaže Ubiparip.

Podsjećamo, utakmica između Tuzla Cityja i Borca na rasporedu je u nedjelju s početkom u 19:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.