Mogućnosti su minimalne

Hoće li još jedan Brazilac zaigrati u Premijer ligi? Šanse su vrlo male

Admin Čaušević

Premijer liga nije takmičenje u kojem nastupa veliki broj stranaca, barem onih koji ne dolaze sa našeg govornog područja. 

Tokom prošlosti niz Brazilaca je ostavilo trag u Premijer ligi, svakako je najupečatljiviji Wagner Lago koji je možda i najbolji igrač u historiji bh. prvenstva.

Proteklih sedmica se špekulisalo o mogućnosti da još jedan brazilski fudbaler stigne u BiH, međutim šanse za to su trenutno minimalno.

Naime, lijevi bek Vinicius Rypchinski de Araujo boravi na probnom radu u Zrinjskom, a trener Sergej Jakirović nije zadovoljan onim što je do sada pokazao ovaj fudbaler.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovo što sam vidio nije me zadovoljilo, imamo na toj pozicji i boljih igrača, on šest mjeseci nije igrao, igrao je futsal, ali i kad igraš futsal moraš biti sprema kao raketa, ali to nisam vidio. Teško da će u ovakvom stanju ostati", rekao je Jakirović.

Araujo je prošao omladinske selekcije Coritibe, do sada je uspio promijeniti nekoliko klubova, a duže od pola godine je bez angažmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.