FK Sarajevo najbolje plasirani bh. klub na novoj UEFA-inoj rang listi

Bordo klub prestigao Zrinjski

FK Sarajevo najbolje plasirani bh. klub na novoj UEFA-inoj rang listi

E. Čaušević

UEFA je jutros objavila novu rang listu klubova na kojoj je FK Sarajevo prestiglo HŠK Zrinjski i trenutno je najbolje plasirana ekipa iz Bosne i Hercegovine.

UEFA je svoju rang listu što se tiče klubova jutros ažurirala, a na istoj je Sarajevo najviše napredovalo što se tiče klubova iz naše zemlje.

Bordo klub je najbolje rangirani bh. klub i nalazi se na 150. mjestu, a koeficijent Sarajeva iznosi 7.250. Zrinjski je sa 139. mjesta pao na 157. poziciju i sada ima koeficijent 7.000.

Što se tiče naših klubova najbolje plasirana ekipa nakon Sarajeva i Zrinjskog je Široki Brijeg koji je na 302. mjestu sa koeficijentom 3.500.

Nakon Širokog Brijega slijedi banjalučki Borac koji je na 335. poziciji i ima koeficijent 3.000.

Na 344. poziciji nalazi se sarajevski Željezničar koji je nazadovao deset pozicija u odnosu na prethodnu listu. Klub s Grbavice ima koeficijent od 3.000 kao i Borac.

Nakon odličnih nastupa u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu na listi se sada nalazi i Velež. Rođeni su na 370. poziciji najboljih klubova u Evropi i imaju koeficijent 2.000.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na ovoj listi nalaze se ukupno 433 kluba, a najslabije plasiran klub iz Bosne i Hercegovine je Radnik iz Bijeljine koji se nalazi na 386. mjestu sa koeficijentom od 1.000.

Treba dodati da je najbolji evropski klub Bayern koji ima koeficijent od 122.000, a iza minhenskog kluba u TOP 10 su još Manchester City, Liverpool, Chelsea, Barcelona, PSG, Real Madrid, Juventus, Manchester United i Atletico Madrid.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Naravno sa je to FK Sarajevo.
8 3
Rivaldo
Jok eto Velež će biti :)
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi