Bjelica najavio

Osijek Sarajevu "otima" Almira Turkovića

Admin Čaušević

Almir Turković u maju imenovan za jednog od skauta u FK Sarajevo. 

Turković je legenda FK Sarajevo za kojeg je upisao više od 110 nastupa, a podjednako je cijenjen u NK Osijek i HNK Hajduk.

U Osijeku je je igrao u tri navrate te je zbog svojih čarolija s loptom ostavio neizbrisiv trag u gradu na Dravi gdje je i danas rado viđen gost.

Turković je prije nekoliko mjeseci angažovan u skauting službu FK Sarajevo za Bosnu i Hercegovinu, a sada ga na istoj poziciji žele i u hrvatskom prvoligašu.

Potvrdio je to trener Nenad Bjelica kazavši da Turković prije svega treba riješiti svoj ugovor sa Bordo klubom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Almira planiramo priključiti u naš skautski tim. Mora još samo riješiti svoj ugovor sa Sarajevom. Nadam se da će situaciju riješiti brzo. Svoju pažnju posvetit će BiH ligi iz koje smo doveli i pogodili Hiroša i Omerovića. BiH je poznata kao bazen kvalitetnih nogometaša. Almir je klupska legenda. On voli Osijek, a Osijek voli njega. Siguran sam da nam može puno pomoći", kazao je Bjelica.

Za sada se dovođenje Hiroša za Osječane ispostavlja kao puni pogodak. Mladi veznjak je nedavno postigao i svoj prvijenac te igra sve bolje i bolje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.