Sablić: Idemo možda najboljoj ekipi u Premijer ligi trenutno, ali želimo uzeti bodove

Trener Sarajeva pred derbi protiv Zrinjskog

Sablić: Idemo možda najboljoj ekipi u Premijer ligi trenutno, ali želimo uzeti bodove

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva igraju sutra u gostima protiv Zrinjskog derbi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sigurno je da nas u Mostaru očekuje uzbudljiva utakmica između Zrinjskog i Sarajeva, a oba tima jasno žele da izvuku što bolji rezultat.

Zrinjski meč dočekuje kao prvoplasirani sa 30 bodova, dok je Sarajevo trenutno na trećem mjestu sa devet bodova manje u odnosu na Plemiće.

Pred sutrašnju utakmicu izjavu je dao i trener bordo kluba Goran Sablić koji je poručio da smatra da njegov tim sutra u Mostaru može ostvariti pozitivan rezultat.

"Sutra nas očekuje derbi s najefikasnijom i ovom trenutku možda najboljom ekipom u Premijer ligi. Idemo dole uvjereni da možemo pružiti svoju najbolju utakmicu i naravno uzeti bodove. Znamo da neće biti lako jer je momčad Zrinjskog jako efikasna s jako visokim intenzitetom i ne daje puno predaha i nekakvih vremenskih perioda za vrijeme utakmice da protivnik dođe sebi. Imamo neke dvije varijante taktičke za fazu napada i odbrane. Vjerujem da smo se dobro pripremili i da ćemo sutra pružiti dobru utakmicu s nadamo da ćemo se vratiti zadovoljni kući", rekao je Sablić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Sarajeva potvrdio je da Kapić sutra neće igrat, ali se Varešanović vraća u tim.

"Kapić je otpao. Posljendji meč doživio je povredu mišića. S druge strane Varešanović se vratio i momčad je manje-više kompletna".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rastafarian
Bez možda Gorane, sigurno najbolja ekipa :)
5 1
duplakruna1
dovoljno je da su pobijedili miseve iz doline cupova
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi