Zrinjski bolji od Sarajeva

Jakirović: Ne mogu se oteti dojmu da smo trebali pobijediti s više golova razlike

Endin Čaušević

Zrinjski je večeras u derbiju 14. kola Premijer lige BiH na svom terenu pobijedio Sarajevo sa 1:0.

Mostarski klub uspio je da dođe do nova tri boda, a junak meča na kraju je bio Nemanja Bilbija koji je postigao jedini pogodak.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener domaćeg tima Sergej Jakirović.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i da smo maksimalno limitirali Sarajevo i stavili smo ih pod pritisak. Ekipa je pokazala jednu kompaktnost i energiju. Na kraju 1:0, ali se ne mogu oteti dojmu da smo s više golova razlike trebali pobijediti. Drago mi je zato što Sarajevo tri ipo godine nije ovdje izgubilo i evo srušili smo još jednu tradiciju i čestitam objema ekipama na fer i korektnoj utakmici i mojim igračima na dobroj utakmici", rekao je Jakirović na početku.

Komentar na rekord Bilbije koji je postao najbolji strijelac u historiji Zrinjskog?

"Kod mene u to nije bilo sumnje i izjavio sam da će čak stići Wagnera. Bože zdravlja, znamo svi šta Nemanja nama znači u klubu. Znam koliko mu ovo znači i pokazao je danas da ima malo širi repertoar golova".

Zrinjski je prvi i sada ozbiljan favorit za naslov prvaka.

"Sada je to tako. Na mjestu smo gdje smo htjeli doći i biti. Sada je na drugima malo veći pritisak da nas love, ali nema veze nama to ništa ne znači. Neće nas ovo uspavati i na nama je da vrijedno skupljamo bodove i nadamo se da ćemo tako nastaviti".

Koji igrači su se istakli večeras pored Bilbije?

"Meni su Savić, Zlomislić i Bašić igrali jako dobro i ispunili su danas ono što smo očekivali. Dobro smo se branili i preko bokova smo dobro radili. Zadovoljan sam kako su danas oni odigrali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko znači Nemanja Bilbija za vašu ekipu?

"Mi smo neke utakmice igrali bez njega i dolazili do pobjeda. Ima tu momaka koji mogu uskočiti, ali naravno da je on jako važan u našoj ekipi. No, cijela ekipa radi jako dobro i ima tu još dobrih igrača. Nemanja je taj šlag na tortu koji poentira iz svih tih akcija", zaključio je Jakirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.