Sjajna izdanje protiv Leeds Uniteda

Izgleda da je Kolašinac ugledao svjetlo u Arsenalu, bio je fantastičan

Admin Čaušević

Arsenal je izborio plasman u četvrtfinale Carabao Cupa nakon što je sa 2:0 pobijedio Leeds Uniteda.

Topnici su tokom cijelog mečga bili bolji protivnik. Odigrali su vrlo dobar meč i na kraju su slavili zasluženu pobjedu.

Domaćin je golove postigao u drugom poluvremenu. U 55. minuti zabio je Chambers neposredno poslije ulaska u igru.

U69. minuti pogodio Nketiah nakon što je spretno ugurao loptu u mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Arsenal je i u prvom poluvremenu mogao doći do vodstvo, ali večeras odlični Sead Kolašinac u dva navrata nije uspio pronaći put do mreže.

Iako nije zabio gol, moglo bi se reći da je Kolašinac konačno pronašao svjetlo u Arsenalu nakon što u posljednja dva mjeseca nije odigrao ni minut za tvoj tim.

Ipak, večerašnjim odličnim izdanjem prvo na poziciji lijevog beka, a u finišu i štopera pokazao je da se nalazi u takmičarskoj formi što je itekako važna vijest za selektora Ivayla Peteve pred ključne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Inače, računajući sva takmičenja Kolašincu je ovo bio tek treći klupski nastup u ovoj sezoni, dok je za reprezentaciju BiH igrao na sve četiri takmičarske utakmice. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.