Dan kada je sudija Riley uništio Arsenal na Old Traffordu: "Kad umrem, pitat ću Boga gdje su sudije"

Kraj Arsenalove nevjerovatne serije

Dan kada je sudija Riley uništio Arsenal na Old Traffordu: "Kad umrem, pitat ću Boga gdje su sudije"

E. Škorić
Teme:

Na današnji dan je Mike Riley svojim nevjerovatnim suđenjem okončao Arsenal rekordni niz od 49 utakmica bez poraza.

U maju 2003. godine krenula je nevjerovatna serija moćnog Arsenala, ali u 50. utakmici u nizu Topnici nis uspjeli da ostanu neporaženi.

24. oktobra 2004. godine Manchester United je stigao do pobjede na Old Traffordu rezultatom 2:0, ali skoro 68.000 gledatelja svjedočilo je i katastrofalnom suđenju Mikea Rileyja.

Sudija iz Yorkshirea je "pokopao" Topnike, dozvolivši igračima Uniteda mnoge krvoločne startove i pravo je pitanje kako niko od domaćih igrača nije isključen.

United je slavio pogocima Ruuda van Nistelrooyja iz penala u 73. minuti, te Wayne Rooneyja u nadoknadi, mada je igrač utakmice na kraju bio štoper Rio Ferdinand.

Arsela nije uspio nastaviti svoj niz u sezoni u kojoj je osvojio titulu, a tadašnji menadžer Arsene Wenger nije krio razočarenje zbog sudije Rileyja.

"Izgubili smo status nepobjedivih protiv Manchester Uniteda u utakmici u kojoj su sudije uzele najveći dio odgovornosti. Kad umrem, pitat ću Boga gdje su sudije prije nego što odaberem između raja i pakla. Barem ću znati gdje je pakao", kazao je Wenger.

Ova utakmica se smatra najkontroverznijom u historiji engleske Premier lige i danas joj je "rođendan".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Arsenala obavezno se svakog 24. oktobra prisjete već sada davne utakmice i nikako da prežale jer ko zna dokle bi još išao taj niz Arsenala zbog kojeg su dobili nadimak Nepobjedivi u najuspješnijoj sezoni u historiji kluba.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DamirS
Ovo gazija ne bi ovako sudio
8 1
Belmin075
Engleski Gigović
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi