Uprava Zeničana nastoji privući što veći broj navijača, a nakon meča protiv Mošćanice ponovo će na Bilinom polju pod reflektorima dočekati jedan gostujući tim

Natron dolazi na Bilino polje

NK Čelik posljednju domaću utakmicu ove godine igra pod reflektorima

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 12. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar". Ova liga ove sezone je u posebnom fokusu radi jednog od najvećih klubova u našoj zemlji, zeničkog Čelika. Koliko je ove sezone i zanimljiva ova liga govori i stanje na tablici, gdje se sedam klubova bori za sami vrh tabele.

Ekipa Stupčanice trenutno je lider, dok je drugoplasirana Bosna, a Čelik je na trećem mjestu. Zeničanima je svakako cilj iz utakmice u utakmice ići na pobjedu, ali prevashodni cilj jeste stabilizacija kluba, vraćanje starih dugova, te deblokada računa, što bi sigurno klub podiglo u skorijoj budućnosti na viši nivo.

Uprava NK Čelik trudi se na sve načine privući na stadion sve one kojima je crno-crvena boja u srcu, a nedavno je po prvi put u historiji u ovom rangu odigran jedan meč pod reflektorima,a kada je Čelik na Bilinom polju dočekao ekipu Mošćanice.

Novi meč pod svjetlošću reflektora rezervisan je za subotu i stadion Bilino polje, gdje će Čelik dočekati tim Natrona. Ova utakmica se igra od 18 sati, te se očekuje dobra posjeta i podrška crno-crvenima. Ovo će biti i posljednja utakmica Čelika na Bilinom polju, jer će narednu domaću utakmicu protiv Bosne igrati na Kamberovića polju, budući da će reprezentacija BiH na Bilinom polju igrati protiv Finske isti dan.

Čelik nakon 11 kola ima 22 boda na svome kontu, Zeničani imaju samo jedan poraz i to od vodeće Stupčanice u prvom kolu, dok su ekipa sa najmanje primljenih golova u ligi. S druge strane Natron iz Maglaja je na 10 mjestu sa 15 bodova na svome kontu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.