FOTO - EPA

Xavi preuzima katalonski ponos

Izgleda da je sve gotovo: Barcelona je odlučila, u Kataru neće praviti probleme

Adnan Beganović

Legendarni španski fudbaler Xavi Hernandez biće novi trener Barcelone, ukoliko se u narednim danima ne dogodi nešto nepredviđeno.

Nakon poraza od Raya Vallecana čelnici Barcelone su se sinoć zahvalili na saradnji Ronaldu Koemanu i odmah su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

Odluka je pala na nekada fenomenalnog veznjaka i živu legendu Barcelone, Xavija, no ispostavilo se da je problem taj što on ima važeći ugovor sa katarskim Al Saddom do 2023. godine i to bez klauzule da klub može napustiti ukoliko stigne ponuda Barcelone.

Međutim, kako javljaju španski mediji, Xavi je danas održao sastanak sa čelnicima kluba i to po njega pozitivan, nakon kojeg je jasno da katarski klub neće stvarati poteškoće u njegovom odlasku.

Ipak, vlasnici kluba su Xaviju postavili jedan uslov, a to je da naredne dvije utakmice sjedi na klupi i to u subotu i u srijedu kada je na rasporedu derbi prvenstva protiv Al Duhaila.

Takav uslov u suprotnosti je sa Barceloninim planovima jer čelnici ovog kluba željeli su da Xavi u utorak u Kijevu u duelu Lige prvaka sa Dinamom predvodi Barcelonu.

Također, klub iz Katara neće tražiti odštetu od Barcelone, ali ipak će tražiti da se u španskom klubu obavežu da će bliskoj budućnosti u Dohi odigrati prijateljski meč sa Al Saddom.

Španski novinari su kontaktirali Xavija i tražili su njegov komentar, no legendarni fudbaler Barcelone nije htio ništa otrkiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Fokusiran sam na Al Sadd. Nećemo večeras pričati o Barceloni", rekao je Xavi.

Podsjetimo, Barcelona je u deset odigranih prvenstvenih mečeva osvojila 15 bodova i nalazi se na 9. mjestu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.