Široki dočekuje tuzlanski klub

Ivanković: Sloboda nije slučajno u vrhu, ne smijemo dozvoliti da nas uhvate nespremne

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega u nedjelju igraju na svom terenu protiv Slobode meč 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Klub s Pecare ovaj meč dočekuje nakon što su u prošlom kolu u gostima pobijedili Radnik iz Bijeljine sa 2:1, te su u nizu od dvije uzastopne pobjede.

S druge strane Sloboda već tri meča ne zna za poraz. Tuzlaci su u prošlom kolu gostovali u Trebinju ekipi Leotara, a taj meč završen je rezultatom 1:1.

Utakmica na Pecari igra se u nedjelju od 19 sati, a danas je održana i press konferencija domaće ekipe na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Jure Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S pobjedama u prvenstvu i kupu podignuli smo samopouzdanje na optimalnu razinu. Pozitivno ozračje želimo iskoristiti i protiv Slobode upisati nova tri boda. Liga je izjednačena, prvenstvo je dugo i ima puno utakmica do kraja. Gledam kako se na najbolji način pripremiti za idućeg protivnika. Sloboda nije slučajno u vrhu, na valu pozitivnog starta nastavili su u prvenstvu i bilo im je lakše podnijeti i neke kikseve", rekao je Ivanković, te se osvrnuo na ekipu Slobode.

"Očekujem kako će biti čvršći u defanzivnom bloku od Radnika. Imaju kvalitetnije pojedince i moramo biti ozbiljni i ne dozvoliti im da nas uhvate nespremne. Kao i uvijek protiv njih, očekuje nas zahtjevna utakmica, ali vjerujem kako ćemo pronaći način za uzeti bodove", dodao je trener Širokog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.