FOTO: EPA

Španac sasvim otvoreno

Guardiola o stanju u Barceloni: Nije do trenera, nego do igrača

Haris Zilić

Kriza Barcelone, otkaz Koemanu, ali i budućnost katalonskog tima vodeća je tema u svjetskim fudbalskim okvirima.

Oko cijele situacije u timu sa Nou Campa oglasio se i Pep Guardiola koji je dao zanimljivu izjavu.

"Nije do Koemana, do trenera, nego do igrača. Xavi ako dođe bit će iskusniji nego u vrijeme kada sam ja preuzeo Barcelone, ali opet nije do njega", rekao je Guardiola i nastavio.

"Ako nemate dobre igrače trener ne može ništa napraviti. U vrijeme kada sam bio trener Barcelone imao sam sjajnu generaciju igrača, u fantastičnim godinama i nevjerovatnoj formi. Jednostavno u tom trenutku se sve poklopilo."

Naredni korak koji je bitan za Barcelonu?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Morate znati kakve igrače želite, odnosno šta želite", završio je Guardiola.

Upravo je i finansijska situacija kumovala da Barcelona dobro izmiksa roster ove sezone, gdje je nekoliko igrača iz B tima dobilo priliku da gradi igru katalonskog giganta, a vidjet ćemo da li će na zimu biti kakvih igračkih promjena i mogu li sezonu koliko-toliko izvući povoljno kada je u pitanju rezultat.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.