FOTO: EPA

Dva imena u utrci

Solskjaer postaje bivši, United će uskoro dobiti novog trenera?

Haris Zilić

Navijači Manchester Uniteda su sve nezadovoljniji izdanjima svog tima.

Poraz od Liverpoola od 0:5 čini se da je kap koja će lagano preliti čašu.

Navijači žele odlazak Ole Gunnara Solskjaera, ali Norvežanin ima podršku vlasnika i teško da će u ovom trenutku dobiti otkaz, ali engleski mediji imaju drugačije mišljenje.

Pojedini mediji na Ostrvu pišu kako bi United do Boxing daya, tačnije do kaja godine mogao imati novog trenera, a dva imena su glavni kandidati.

To je trenutni trener Leicester Brednan Rodgers i Antonio Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rodgers je ranije vodio Liverpool i sumnja se da bi prihvatio ponudu Uniteda najvećeg rivala, a i igre Leicestera djeluju dobro pod njegovom palicom. Sa druge strane Conte se stavlja kao ozbiljnija opcija, ali vidjet ćemo šta vlasnici Uniteda o svemu misle.

U igri su za plasman u nokaut fazu Lige prvaka, ali u prvenstvu lagano zaostaju za vodećim trojcem Liverpool, Chelsea, Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.