Gosti slavili sa 2:1

Rossoneri ukrotili Vučicu u Rimu: Fantastični Ibrahimović vodio Milan do nove pobjede

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su u gostima pobijedili Romu sa 2:1 u derbiju 11. kola italijanske Serije A.

Roma je zaprijetila već u trećoj minuti kada je u šansi bio Lorenzo Pellegrini koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Nakon toga Milan je zaigrao nešto bolje, a to se Rossonerima isplatilo u 26. minuti kada su došli do prednosti.

U centru pažnje bio je večeras sjajni Zlatan Ibrahimović koji je zabio fantastičan pogodak iz slobodnog udarca za 1:0. Za Ibru ovo je bio 400. ligaški pogodak u dosadašnjoj karijeri.

Do drugog gola gosti su mogli desetak minuta kasnije kada je pokušao Leao, ali odbrana Rome to blokira. Leao je već u narednoj akciji uspio postići gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Početkom drugog poluvremena u centru pažnje ponovo je bio Ibrahimović. Ovaj 40-godišnji napadač je u 50. minuti ponovo majstorski zatresao mrežu Vučice, ali nakon reakcije iz VAR sobe gol je poništen zbog ofsajda.

No, samo minutu kasnije Ibrahimović je izborio penal za svoju ekipu. Nakon duela s Ibanezom Ibra je pao u kaznenom prostoru, a sudija Marseca pokazao je na bijelu tačku.

Maresca je ponovo gledao ovu situaciju na VAR monitoru i domaći su mislili da će se predomisliti, ali on to nije uradio i potvrdio je da je to penal za Rossonere.

Loptu na bijelu tačku namjesto je Franck Kessie koji je pogodio za 2:0 i veliko slavlje navijača Milana koji su doputovali večeras u Rim da bodre svoj klub.

Ipak, situacija za goste zakomplikovala se u 66. minuti kada je Theo Hernandez faulirao Pellegrinija, a sudija Marseca mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su imali igrača više čak pola sata Roma je tek u 94. minuti uspjela da dođe do gola kada je El Shaarawy pogodio za 2:1, ali do kraja nije bilo vremena da rimski klub dođe do remija i jednog boda. Bh. reprezentativac Rade Krunić iz igre je izašao u 77. minuti.

Milan je ovom pobjedom stigao lidera Napoli i obje ekipe imaju po 31 osvojen bod. Roma je sada petoplasirana sa 19 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.