Na koga Petev može računati za prijateljski susret sa Sjedinjenim Američkim Državama?

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sredinom decembra odigrat će prijateljski susret u Sjedinjenim Američkim Državama sa domaćom selekcijom.

Ovu informaciju danas je potvrdio i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, a susret će biti odigran u Sportskom parku Dignity Health u Carsonu 18. decembra. 2021.

S obirom da se ne radi o FIFA-inom terminu selektor Ivaylo Petev neće moći računati na mnogobrojne igrače tako da će priliku sasvim sigurno dobiti i premijerligaški igrači.

Pored igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine na spisku će, kako SportSport.ba saznaje, biti i bosanskohercegovački fudbaleri koji nastupaju za klubove u Srbiji, Sloveniji, Austriji, Rusiji i Švedskoj.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za Sjedinjene Američke Države kreće 13. decembra i tamo će prije susreta odraditi nekoliko treninga.

Tako bi se u avionu za Sjedinje Američke Države sa posljednjeg spiska kojeg je Petev nedavno objavio trebali naći Jusuf Gazibegović, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Ajdin Nukić, Adi Nalić i Almedin Ziljkić.

Međutim prije ovog meča naš nacionalni tim ima dva mnogo važnija. Radi se o kvalifikacijama za Mundijal, a Zmajevi u Zenici u odlučujučim susretima u borbi za baraž dočekuju Finsku i Ukrajinu.

Pobjeda protiv Finske i remi sa Ukrajinom odveo bi naš nacionalni tim u baraž gdje se za razliku od ranijih godina, igra drugačijim sistemom, odnosno za plasman na Mundijal potrebne su dvije pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.