Pomoćnik Ivayla Peteva ima novi klub
Zeničanin je veoma cijenjen u Slovačkoj, a ovo će mu biti drugi boravak u Dunajskoj Stredi, gdje se prije dvije godine dokazao svojim radom. Foto:DAC 1904

Kozlić potpisao ugovor sa Dunajskom Stredom

Pomoćnik Ivayla Peteva ima novi klub

D. Kurbegović

Seniorsku nogometnu reprezentaciju BiH narednog mjeseca očekuju dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Naša selekcija u Zenici će dočekati Finsku i Ukrajinu.

Selektor Ivaylo Petev danas je i saopštio spisak igrača za te dvije utakmice koje je sastavio zajedno sa svojim pomoćnicima.

Jedan od saradnika selektora reprezentacije BiH danas je dobio i novi angažman u klupskom nogometu. Admir Kozlić 36-godišnji Zeničanin, koji je u našoj reprezentaciji zadužen za video analizu, danas je potpisao ugovor sa ekipom Dunajske Strede, jednom od najboljih ekipa u Slovačkoj.

Kozlić je u ovom klubu već radio od jula do septembra 2010. godine kada je ovaj klub izborio plasman u Evropu. Od maja ove godine angažovan je u reprezentaciji BiH da radi video analizu.

Kozlić je za oficijalnu stranicu kluba rekao da je sretan i zadovoljan što se vratio u Dunajsku Stredu.

"Imam veoma dobar i pozitivan odnos s ovim klubom, brzo smo se dogovorili i nisam puno razmišljao kada sam dobio ponudu. Nadam se da ću pomoći stručnom štabu i ekipi u ispunjenju klupskih ciljeva", kazao je Kozlić.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Ovaj Zeničanin inače posjeduje UEFA A licencu, a pored toga je magistrirao i doktorirao na Univerzitetu u Grazu u oblasti videoanalize nogometnih utakmica.

Radio je do sada u različitim ulogama kao videoanalitičar, kondicioni trener i pomoćni trener u Kapfenbergu, Sturmu iz Graca, U21 reprezentaciji Austrije, Olimpiku, Čeliku, Dunajskoj Stredi, FK Sarajevu kao Team manager, dok je prije angažmana u reprezentaciju BiH radio u Indiji za FC Chennaiyin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi