Proziva li HŠK Zrinjski selektora Peteva?
FOTO: A. Čaušević

Zanimljiva objava mostarskog kulba

Proziva li HŠK Zrinjski selektora Peteva?

H. Zilić

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je spisak fudbalera na koje računa za mečeve protiv Finske i Ukrajine koji će dati odgovor mogu li Zmajevi do baraža za Mundijal 2022. godine.

Na spisku selektora Peteva od igrača iz Premijer lige BiH našao se Ajdin Nukić član Tuzla Citya, a Petev je pozvao 28 provjerenih imena koji su bili i na prethodnim okupljanjima.

Nakon objave, oglasio se i HŠK Zrinjski zanimljivom objavom vezano za svog prvotimca Josipa Ćorluku (26) koji je među najboljim igračima Premijer lige BiH, ali i bek sa sjajnom statistikom iza sebe.

"Brojke govore same za sebe pa ih možda i ne treba ponavljati, ali očito moramo.

U četrnaest utakmica m:tel Premijer lige, u kojima je HŠK Zrinjski primio samo četiri pogotka, Josip Ćorluka je bio starter u svih četrnaest, a na terenu je proveo maksimalnih 1260 minuta!

Pretrčao je ukupno 159 kilometara, odnosno 11,35 po utakmici, imao 72 posto točnih dodavanja, a kao pobjednik je izašao iz 63 posto duela - najviše kada se u obzir uzme deset igrača koji su upisali najviše duela.

Upisao je pet asistencija, a u protivnički kazneni prostor uputio je 87 ubačaja, čak 39 više od prvih pratitelja (Almir Bekić, Mario Tičinović, Luka Lučić, Aleksandar Subić)", stoji u izjavi HŠK Zrinjski.

▶️ Brojke govore same za sebe pa ih možda i ne treba ponavljati, ali očito moramo. 🔝U četrnaest utakmica m:tel...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Friday, October 29, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li ovom objavom mostarski klub proziva selekotra Peteva, teško je reći, a ovome dodajmo da poziciju desnog beka u reprezentaciji pokrivaju Sušić, Gazibegović, Nukić, Cipetić, a tu je i Stevanović koji može igrati i krilo i beka.

Inače, Josip Ćorluka ima dva upisana nastupa za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a igrao je i za sve mlađe selekcije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Sa punim pravom, bolji je i od Nukica i Cipetica realnoo, momak ima kvalitet vise u idnosu na ovu dvojicu
20 1
Husrefbeg22
skutori su u pravu u ovom slucaju: Bilbija i Corluka zasluzuju igrati z aBiH. A isto tako su blizu Jakovljevic i Barisic.
13 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi