Liga prvaka

Ansu Fati izvukao Barcu, Ronaldo opet spasio Solskjaera, šou Lewe uz sedam golova u Minhenu

E. Škorić

Odigrani su mečevi 4. kola grupne faze Lige prvaka u grupama E, F, G i H.

Dosta uzbuđenja bilo je širom Starog kontinenta u najuzbudljivijem klupskom nogometu. Bayern je u Minhenu u sjajnom meču slavio sa 5:2 protiv Benfice uz nova čak tri gola Lewandowskog, dok su po jedan dali Sane i Gabry. Morato i Nunez bili su strijelci za goste iz Lisabona, kojima je VAR poništio jedan gol, a Lewandowski je na drugoj strani promašio i penal.

Jako teško gostovanje imala je Barcelona u Kijevu, ali uspjela je na kraju da savlada Dynamo s 1:0 uz pogodak Ansua Fatija. Uz prilog joj ide i spomenuta pobjeda Bayerna. Bayern je s 12 bodova osigurao prolaz, Barcelona je druga sa šest, Benfica ima četiri boda, a Dynamo jedan.

Manchester United je u Bergamu nakon velike borbe u samoj završnici došao do boda (2:2). Iličić je u 12. minuti postigao vodeći gol za Atalantu, ali je na isteku prvog dijela nakon sjajne akcije Ronaldo izjednačio.

Domaćin u 56. minuti preko Zapate stiže do 2:1, da bi u nadoknadi sjajni Portuglac zabio gol za 2:2 i opet spasio Ole Gunnara Solskjaera. U drugom meču grupe F Villarreal je s 2:0 savladao Young Boys. Manchester United i Villarreal imaju po sedam, Atalanta pet, a YB tri boda. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus je bio siguran protiv Zenita (4:2). Dybala je postigao dva, Chiesa i Morata po jedan gol. Juventus je lider grupe H sa 12 bodova, Chelsea ima 9, Zenit 3, dok Malme nema bodova.

Važnu utakmicu igrali su Sevilla i Lille. Domaćin je poveo preko Ocamposa u 12. minuti, ali su David i Ikone režirali preokret Francuza. Salzburg u grupi G ima sedam, Lille Wolfsburg po pet, a Sevilla tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.